Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever går i Arns fotspår

SANDVIKENTvå samhällsvetarklasser från Sandviken åker just nu Västergötland runt i Arns fotspår.

Annons
Arn är huvudperson i flera böcker av Jan Guillou, bland annat i "Riket vid vägens slut" som utspelar sig i 1100-talets Västergötland.
Olov Thunman, historielärare i den ena klassen, berättar att man under året använt sig av Guillous bok i både svensk- och historieundervisningen.
Medan eleverna läste boken hade de i uppgift att skriva ned allt de undrade över och sedan leta fram svar på frågorna. Det handlade såväl om medeltida ord, historia och geografiska fakta.
- Vi har försökt koppla frågorna till Sveriges tillkomst. Och nu ska vi ge oss ut och besöka flera av de historiska platser som vi mött i boken, till exempel Skara, Varnhems klosterruiner och Kinnekulle, säger Olov Thunman.
När hans klass kommer hem från den två dagar långa turen ska de göra en utställning med fotografier och texter. Även den kommer att ha Arn som tema och kan så småningom ses på Sandvikens folkbibliotek.
Den andra klassen, där Christina Lundborg är historielärare, har vävt in fler ämnen, till exempel naturkunskap, i sin resa och kommer efter hemkomsten att redovisa på engelska.
HANNA JANSSON