Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever reser till Samos

SANDVIKEN
Elever från Barn- och fritidsprogrammet på Gymnasie-skolan i Sandviken ska under våren ha ett utbyte med elever från Pythagorionskolan på den grekiska ön Samos.

Annons
Redan den 1 mars kommer de grekiska eleverna till Sandviken och där ska de under två veckor besöka en rad sevärdheter.
I april ska eleverna i klass BF2 besöka den grekiska ön under två veckor.

EU-pengar
- Vi har fått 200 000 kronor i EU-pengar och det finansierar besöken, säger Anders Lönn, lärare på Gymnasiekolan.
Eleverna har under våren via e-post haft flitig kontakt med varandra.
- Det här besöket kommer att betyda mycket för både elever och oss lärare, fortsätter Anders Lönn. På det här viset kommer vi att bygga små broar mellan länderna.

Busspengar saknas
Enda problemet inför det grekiska besöket är att få pengar till busskort.
- De grekiska eleverna och lärarna kommer att bo hos svenska familjer runt om i kommunen, säger Anders Lönn. För att de ska kunna ta sig till och från Sandviken behöver vi 6 000 kronor till busskort. De pengarna saknas än.
De grekiska eleverna ska bland annat åka skidor i Högbo och prova utförsåkning i Kungsberget, spela brännboll, besöka Sandvik och åka till Bönan för att se ett fruset hav. Något som aldrig lär ha inträffat i den grekiska arkipelagen. Det blir också ett besök på Parkbadet och Vikingamuseet i Årsunda. Det ska också finnas chanser för gästerna att prova på skridskoåkning.
- Vi har faktiskt fått ihop ett rätt omväxlande och intressant program, avslutar Anders Lönn.
JÖRGEN LARSSON