Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleverna är tveksamma

På trafikskolan Ansans råder skilda meningar om den nya delen i körkortsutbildningen.
Droger och alkohol är viktiga ämnen men det är ändå sånt man redan kan mycket om, och det handlar om mycket pengar, tycker körskoleeleverna.

– Om det är nödvändigt går jag kursen. Jag tror det där är viktigt, säger Malin Dexklev, som pluggar IV på Polhemsskolan.

Hon är 20 år gammal och planerar att ta körkort så snart som möjligt.

– Det är ganska mycket pengar för en student, men det kostar som en teorikurs och det tror jag den kan vara värd, säger hon om utbildningen.

Linda Andersson, som är 18 år och pluggar livsmedelsprogrammet på Polhemsskolan, tycker däremot inte alls om att behöva gå kursen. Hon tycker att den är onödig och är inte beredd att betala uppåt 800 kronor för den.

– Det är dåligt. Jag tror inte kursen behövs. Sånt där vet man redan.

Hon vill vara klar med körkortet redan i april, men tycker att teori och att köra rätt är det man behöver kunna för att få körkort. Beträffande droger och alkohol räckte det enligt henne gott och väl med den utbildning som fanns på området innan den nya kursen fanns.

Tina Sjöberg är 18 år och elev på Handelsprogrammet på Borgarskolan. Hon planerar att vara klar med körkortet till sommaren. Hon tycker också att det som står i körkortsboken räcker men kan tänka sig att det finns en del som kanske behöver läsa på lite till. Därför kommer hon att gå kursen, trots att hon tycker att den är dyr.

– Det är dåligt för den som inte har så mycket pengar, säger hon.