Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleverna får bärbara datorer

En dator per elev och lärare.
Det ser nu att bli verklighet i Sandvikens kommun.
Kunskapsnämnden ställde sig i går bakom idén och utsåg Österfärnebo skola till pilotskola tillsammans med ett gymnasieprogram.

Annons

GD har tidigare berättat om det så kallade ”en till en”-projektet som går ut på att varje elev och lärare ska få en egen bärbar dator av kommunen. Som det är nu är eleverna ofta hänvisade till fullbokade datasalar.

Sandvikens kommun har varit på studiebesök i Falköping, den kommun i Sverige som drivit utvecklingen längst inom detta område. Med på besöket fanns bland annat personal från Österfärnebo skola som nu alltså ser ut att bli pilotskola under tre års tid.

”Det som talar för Österfärnebo skola är det isolerade läget vilket innebär att alla elever och lärare får samma pedagogiska och tekniska förutsättningar”, står det i det beslutsmaterial som kunskapsnämnden hade på sitt bord i går.

Nämnden beslutade att ta fram ett projektförslag där det i detalj beskrivs hur projektet ska genomföras. En förutsättning är nämligen att kostnaden för datorerna inte får bli högre än den är nu. Något som den borgerliga oppositionen samt Ny ordning befarade skulle bli fallet. De ville skjuta på satsningen två år och begärde utförligare utvärderingar.

Även ett program vid Sandvikens gymnasieskola ska bli pilotprogram, ännu oklart vilket.