Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elhockey är ingen lätt match

/
  • Elhockeystolen är utrustad med ett klubblad längst fram och styrs med en joystick. Här testar tioåriga Cecila Bostrand den ovanliga sporten.

"Roligt. Men svårt att skjuta" Tioåriga Cecilia Bostrand testade elhockey för första gången i går.
Och konstaterade att det krävs träning för att bli riktigt bra.

Annons

Sporten är stor i Danmark, men i Sverige finns än så länge endast fyra aktiva föreningar. En av dem är Stockholmsklubben IF AH (Alla Handikapp) som i går tog med sig ett antal specialbyggda stolar till Gävle.

– Man styr stolarna med en joystick, ungefär som på en permobil. Längst fram finns ett klubblad som man skjuter och passar med, säger Lena Västlund, engagerad i korpföreningen Heros.

13 rörelsehindrade personer från länet dök upp för att testa elhockey under prova på-dagen i Korpens bollhall på Gävle Strand. Det är tillräckligt många för att bilda ett lag.

– Man är tre från varje lag på planen samtidigt, så det räcker. Men problemet för oss är att få tag i stolar, de kostar 85 000 kronor styck, säger Lena Västlund.

Hon är hoppfull. Med hjälp av sponsorer och anläggningsstöd från Gästriklands idrottsförbund kan nog föreningen snart köpa in tillräckligt många stolar för att starta elhockeyträningar, tror hon.

– Intresset finns, det märkte vi i dag. Och självklart ska en hockeystad som Gävle även ha elhockey, säger Lena Västlund.

Annons