Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elin har hittat hem

Nu har den nya gruppbostaden på Tallbacksvägen blivit invigd. Men redan i början på september flyttade Elin Krås från Järbo in.

– Jag trivs jättebra, säger hon.

Annons

Invigningen ägde rum i går. Kring hundra personer hade anmält sig. Det bjöds på rundvandring i lokalerna och ett långbord hade dukats upp med alkoholfri cider, ostbollar, snittar och salta pinnar.

Sex aktiva yngre kvinnor med funktionsnedsättningar ska bo i huset som kallas flygeln och ligger på en plats där det förut fanns skog och parkeringsplatser.

– Gruppbostaden är profilerad för yngre aktiva tjejer. Det blir lättare för personalen att jobba om det är profilerat och inte spretar så mycket, säger enhetschefen Elisabeth Henriksson.

Sju personer har anställts och dygnet runt ska någon av dem vara på plats för de boende.

Varje lägenhet är på 45 kvadratmeter och har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I lägenheterna finns också stort sovrum, badrum och en liten uteplats utanför glasdörren.

Elin Krås, 21, lämnade föräldrahemmet i Järbo redan i början på september och flyttade in lägenheten som hon själv fått välja tapeter till. Hon säger att hon stortrivs.

– Rummen är helt underbara och här finns bra personal som man alltid kan ställa frågor till, säger hon.

Elin Krås är definitivt en ung och aktiv tjej.

– Jag spelar fotboll, går en datakurs och provsjunger för Jappz på Drömfabriken.

I Flygeln finns också en tvättstuga och ett allrum med eget kök.

– Vi brukar sitta tillsammans i allrummet på kvällarna och titta på TV, säger Elin Krås.

Annons