Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen och Ulla vann

Oj, vad många det var som ville vinna Jens Dolks bok om mat och dryck.

Annons

Jag önskar att vi hade haft många fler att lotta ut. Men nu blir i alla fall två människor lite gladare: Ellen Åberg och Ulla Söderblom, båda i Gävle. Grattis!

Själv har jag klarat mig helt utan kokbok i en vecka. Jag har varit på semester och ätit gott i Sicilien. Nää, inga fyrarätters gourmetmiddagar – jag fattar inte hur man får i sig så mycket mat – utan enklare och lättare. Vem vill sätta sig på krogen när det är 27 grader och man kan ligga i en solstol? Och guppa på vågorna i ett ljummet Medelhav. God mat har jag ätit hela sommaren – men badat - nix.

Så det blev enkla luncher, såna som serverades på mat- och dryckställena på stranden. En frasig varm macka med lufttorkad skinka, ost och tomater kan vara alldeles underbar. Särskilt om man får ett glas spritsigt vitt sicilianskt vin till. Och visst blev det pizza också, en riktigt supergod kaloribomb med fyra sorters ost på. Men bara en. Melon, söt och solmogen. Och en (eller var det två?) glass, cassata och mandel. Sommarfröjd!

Men det var förra veckan det. Nu är det varm mat som gäller men håll med om att får man älggryta kan man nästan försonas med regn och rusk.

Mer läsning

Annons