Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ellinor nöjd med visionen

Vision 2025 kan göra Gävle till en bättre stad att bo i, tror Ellinor Eriksson, 17 år.
– Först vill jag nog flytta härifrån och resa. Men om målen uppnås kan jag absolut tänka mig att flytta tillbaka hit när jag får barn, säger hon.

Ellinor Erikssons klass BF2B på Polhemsskolan var en av de skolklasser som har fått vara med i diskussionen om Vision 2025.

– De kom till oss i höstas och frågade hur vi vill ha Gävle. Jag tyckte att det var intressant att fundera på hur jag vill ha det i framtiden, säger hon.

Att man ska satsa på Gävle som hamnstad var en av de saker som hon argumenterade för i diskussionen i klassen.

– Jag visste nog inte att Gävle var en hamnstad förrän för några år sedan. Det är ingenting jag har märkt, fast jag har bott här i hela mitt liv. Så mer båtar inne i centrum, och fler restauranger vid vattnet tycker jag skulle vara bra, säger hon.

Eftersom hon själv både spelar och sjunger är det också viktigt att satsa på musiken, med replokaler och liknande, tycker hon. Andra i klassen pratade om att det behövs bättre busstrafik, både för att ta sig till skolan, och för att till exempel kunna åka och bada på sommaren.

I en sammanställning av vad ungdomar i Gävle har tyckt känner hon igen ytterligare några av de åsikter hon själv framförde:

– Att man måste motverka fördomar, det sa jag. Och så tyckte jag att man ska göra något för ungdomarna som hänger utanför McDonalds. Det behövs ställen där yngre kan vara tillsammans med de som är lite äldre, säger hon.

Som tack för att hon var aktiv i diskussionen i klassen blev hon utvald att vara med på presskonferensen där den färdiga visionen presenterades, och hon gillar de fyra meningar som bildar Gävles nya version.

– Jag tycker att den blev bra. Den känns välkomnande. Man blir glad av den, säger hon.