Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elstängsel ska stoppa skrot-tjuvar

Efter flera somrar med stölder och skadegörelse har återvinningscentralen i Sandviken tröttnat på inbrotten. Nu sätter de upp ett elstängsel för att hålla tjuvarna borta.

Annons

Det är främst under sommarmånaderna som återvinningscentralen har problem med inbrott och tidigare har vaktbolag anlitats för att få hålla tjuvarna borta, dock utan framgång.

– På somrarna är det inbrott varje natt och tjuvarna försvinner innan vaktbolagen hinner ut. Det handlar om allt från ungdomar som tycker det är spännande att ta sig in på området till mer organiserade tjuvar som stjäl elektronik, kläder och metall, säger Per Sundström, chef för återvinningscentralerna, Gästrike Återvinnare.

Elstängslet ska sätta stopp för stölderna och förhindra olyckor. Till exempel är det förenat med livsfara att veva upp taket på en container och hoppa ner utan att veta hur locket spärras.

– Sen vill vi kunna ägna oss åt våra kunder istället för att städa efter inbrotten varje morgon. Vi hoppas på elstängslen som visat sig effektiva på andra platser, säger Per Sundström.