Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Bergkvist kör Sydsvenska rallyt som genomkörare inför VM i Portugal

Torsåkersföraren Emil Bergkvist kommer köra rally-SM i Karlskrona nästa helg.
Planen är sedan en VM-start i Portugal 19-22 maj.
– Det är inte riktigt klart med Portugal, men förhoppningsvis får vi ihop budgeten, säger Bergkvist i ett pressmeddelande.

Emil Bergkvist var med i svenska VM-rallyt, men drabbades då både av punkteringar och magsjuka men tog sig i mål och fick värdefull erfarenhet i en fyrhjulsdriven bil.

Det var även målen när han ställde upp som föråkare i SM-rallyt i Gävle, och den lånade bilen han körde då, en Mitsubishi Evo 9, kommer även användas när SM-serien fortsätter i Karlskrona med Sydsvenska rallyt nästa helg. Den här gången blir det i tävlingsklass.

– Framför allt ska vi fullfölja tävlingen, för jag behöver fler kilometer i en fyrhjulsdriven bil. Vi går absolut för seger, men jag tror många åker dit med i stort sätt samma målsättning, säger Emil.

Ordinarie karitläsaren Joakim Sjöberg är nybliven pappa och stannar hemma och Emil får i stället hjälp av rutinerade Henrik Appelskog med att läsa noterna.

Sydsvenska rallyt är tänkt som en genomkörare inför VM-deltävlingen i Portugal, där han i så fall ska köra en Citroën DS3 R5.

– Vi jobbar hårt för Portugal och då behöver jag både mil och fart i kroppen. Så en start i Sydsvenska rallyt med femton mil specialsträckor är perfekt. Och jag måste verkligen tacka Ola Axelsson som lånar ut bilen till mig igen, säger Emil Bergkvist som tävlar för Hofors MS.