Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil imponerade stort i Svenska rallyt

Det blev till slut en 22:a plats totalt i Svenska rallyt för Emil Bergkvist.
20-åringen från Torsåker imponerade stort i sin lilla Opel Adam R2.

Annons

Farten var högt från start till mål i årets andra VM-deltävling. Emil – i vanlig ordning med Joakim Sjöberg som co-driver – hörde hela tiden till de allra snabbaste i tvåhjulsdriven bil och hade flera meriterade förare i de fyrhjulsdrivna klasserna efter sig i mål.

– Vi har haft tre veckor som vi kommer att minnas resten av våra liv. Först SM-guld i rallysprint i Örebro och efter det en seger i Rally Liepaja i Lettland. Därefter har vi nu kört Svenska rallyt i ett mycket bra tempo, sammanfattar Emil.

Som förstås är nöjd med sin insats i den svenska VM-deltävlingen.

– Både jag och Joakim har lärt oss otroligt mycket, vi har finslipat på vårt samarbete och känner att vi ändå kan öka farten något snäpp till, fortsätter han.

Efter 17 dagars intensivt tävlande blir det nu välbehövlig vila inför fortsättningen av junior-EM på Irland i början av april.

– Ja, det har varit en jobbig, men kul, början på säsongen, avslutar Emil Bergkvist.

Kurt Eliasson