Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil överlägsen i Gnarp

Emil Bergkvist körde så det rykte i Gnarpstrofén i lördags.
17-åringen från Torsåker vann ungdomsklassen överlägset och knep tillika en meriterande sjundeplats i det totala sammandraget för tävlingen.

Annons

Gnarpstrofén var årets tredje deltävling i Hälsingeserien och hade samlat åtta deltagare i ungdomsklassen – körkortslösa förare mellan 16 och 18 år.

Snabbast av dem alla var alltså Emil Bergkvist, (tävlande för Hofors MS). Vid slutmålet skilde det drygt 1,5 minut till andraplacerade Simon Englund från Bollnäs.

Emil höll tillika ett tempo som räckte för att slå sig in som sjua i totallistan. En suverän prestation, inte minst med tanke på att han rattar en standardmässig Volvo Original...

Trea bland ungdomarna blev Daniel Budin, Gävle. Fjärde plats gick till Skutskärs Johannes Joons, medan Lina Björklund från Gävle slutade på femte plats.

En annan gästrike ur den yngre generationen, 18-årige Anton Alkberg, imponerade i tvåhjulsdrivna klassen. Ockelbokillen låg tvåa i tvåhjulsdrivna klassen – och trea sammanlagt – när växellådan låste sig på den tredje sträckan och det blev ett besök i snödrivan.

Hela 20 minuters tapp innebar förstås att alla chanser på en topplacering var som bortblåsta, men Anton fortsatte prestera topptider även i fortsättningen.

Trots allt blev det Gästrikland på den översta pallplatsen bland C-förarna. Evelina Olofsson, Hofors, tog här hem spelet.

I elitgänget styrde Gävles Björn Lindberg in på fjärde plats.

Volvo Original vanns av hemmaåkaren Fredrik Borg. Martin Lindberg från Skärplinge slutade tvåa i Elitgruppen, slagen med 15 sekunder av Jonas Edlund från Ilsbo.

Fyrhjulsdrivna klassen blev en munsbit för Films Mikael Åhman efter det att ledande Sten-Erik Eriksson, Sundsvall, brutit på fjärde sträckan med trasig växellåda.

Till de brutnas skara hörde även Andreas Bohlin, Sandviken, som ledde Grupp E för C-förarer när han körde av vägen på sträcka 3.