Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En äventyrlig elvaåring

Lördag 27 juni

En animerad film av Henry Selock med där bland andra Dakota Fanning och Teri Hatcher står för de engelsktalande rösterna. Coraline Jones är en elvaårig tjej full av nyfikenhet och äventyrslusta. Tillsammans med sina föräldrar har hon precis flyttat till Oregon. Hon längtar efter sina gamla kompisar och tycker knappt att föräldrarna har tid med henne, vilket driver henne på egna upptäcktsfärder. En dag hittar hon en hemlig dörr, i ett av husets många rum. Dörren visar sig leda henne in i en annan dimension, där hon till sin förvåning hittar en alternativ version av sin egen vardag.

Denna parallella verklighet är på ytan helt lik den värld hon just lämnat, med ett undantag – den är mycket bättre. De vuxna, inklusive hennes nya Andra mamma, verkar mycket mer omhändertagande och hon hamnar snart i allas centrum. Till och med den märkliga katten i huset visar sig tillgiven. Kanske är det egentligen i denna värld som Coraline hör hemma?

Men en dag märker Coraline en viss förändring i Andra mammans beteende, och hon inser snart att tillvaron i den Andra världen mer och mer börjar likna ett fängelse. Med uppbådande av all sin list och allt sitt mod försöker Coraline ta sig tillbaka till sitt riktiga liv – och därigenom rädda sin riktiga familj. (SF)