Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag fylld med folkrace

På lördag och söndag blir det folkrace för hela slanten på Kyrkberget i Storvik.
Gestrike RT bjuder på träningsläger och tävling – allt vikt för juniorer, damer!

Annons

Deltagarlistan omfattar totalt 48 förare. Till detta tillkommer 13 debutanter, som tar tillfället i akt att köra upp för licens.

– Det här ingår i en nysatsning i klubben. Vi hoppas det ska slå väl ut, förklarar Åsa Eriksson, själv framgångsrik förare och en av deltagarna i helgen.

Gestrike RT var bland de allra första i landet att arrangera folkracetävlingar. Redan i juli 1981 var klubben redo på Kyrkberget.

Även nu bjuder man på nytänkande. Träningsläger i sporten tillhör inte vanligheterna.

– Vår tanke är att en hel dags träning ska ge konkret resultat för förarna. Vi har coacher till hands som ska erbjuda hjälp och tips om körteknik. På lördagskvällen kommer vi att ha föreläsare som kommer att prata om sina egna erfarenheter inom motorsporten, berättar Åsa Eriksson vidare.

Annika Isaksson, Hofors, Marie Johansson, Söderhamn, är två vassa förare i damklassen, liksom Skutskärs Lena Rigglöv-Eliasson och Sarah Samuelsson, Almunge.

I juniorklassen representerar hälften av förarna klubbar från Gästrikland, resten är ”utomsocknes”. Alexander Westlund, Gestrike och Simon Othzén, Gävle, är två i gänget som redan har en hel del pokaler hemma i bokhyllan. Men duon bjuds hårt motstånd i söndagens tävling.

– Om det här blir lyckat så är förhoppningen att även i fortsättningen kunna erbjuda folkraceungdomarna en egen helg om året till träning och självutveckling, avslutar Åsa Eriksson.