Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En del av amfetaminet var avsett för Sandviken

En del av det rekordstora amfetaminpartiet var ämnat för Sandviken.
Resten skulle förmodligen distribueras till övriga Sverige.
– Att det här inte kom ut på marknaden är en oerhörd framgång, säger Lennart Styrman, chef på polisens rotel för grova brott.

Gävlepolisen är mycket nöjd över att de lyckats hindra ett så pass stort amfetaminparti att nå ut på marknaden. Det är det största beslaget som Gävlepolisen har gjort någonsin.

– Att vi har lyckats förhindra att det här kom ut på gator och torg är en stor framgång för polisen och för våra medborgare, säger Pär Langer, Gävlepolisens operative chef.

– Min förhoppning är att tillgången ska ha sjunkit drastiskt och att det ska vara så en tid. Men tyvärr är det så att det alltid dyker upp nya aktörer på marknaden, säger Lennart Styrman.

Polisen vet att narkotikan smugglades in i Sverige av de tre holländska medborgarna som körde från Holland till Stockholm. Det är oklart vem som skulle ta emot den del av partiet som inte hämtades upp av 34-åringen från Sandviken.

– Men vi har tagit hela ledet från transportörerna till grossisterna och slutligen försäljarna. Det är inte ofta man når en så stor framgång i ett så tidigt skede, säger åklagaren Peter Olofsson.

Gävlepolisen har samarbetat med Rikskriminalpolisen och Tullverket. Eftersom det ganska tidigt i utredningen visade sig att Sandviksborna kunde kopplas till den utvisade 34-åringen inleddes också ett samarbete med polisen i Polen och senare även med kollegorna i Holland.

Polisens tekniker har tagit flera datorer i beslag. De ska nu analyseras tillsammans med de andra föremål som har beslagtagits på de platser där amfetaminet hittades.