Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En duo att älska – tvetydigt och roligt

Det började bokstavligen med att någon smekte min rygg. Jag var inte beredd och det kändes litet läskigt.

Men jag vände mig om och såg att det bara var Magnus Skogsberg (ni vet, han som spelar Sebastian, frukt & gröntansvarig i ICA-reklamen) som smugit sig upp bakom mig på andra stolraden för att inleda föreställningen på lilla scenen.

Det skulle bli en hyllning till mannen, en Berlin-associerande kabaré jag inte sett maken till tidigare. ”Sean-Magnus älskar man”, löd rubriken på det som spelats på hart när en handfull scener i Stockholm ända sen 2009. Häromveckan sågs duon i TV4:s komediserie där de charmade Robert Gustafsson och sjöng ABBA-låten ”When All Is Said And Done”, som även blev en skön avslutning på gårdagskvällen.

Sean Kelly sjöng om att han hade en man i alla länder, men att han bara är med en i sänder. Han är verkligen en sång och en dansman, denne Sean, och samma gäller radarpartnern Magnus.

Publiken fick vara med om en tvetydig, på sätt och vis oanständigt fräcka nummer, men sällsynt rolig show med sina lätt förtäckta homosexuella anspeglingar.

Musiken är central i föreställningen – framför allt jazz, men även pop, schlagers och lite bossnova. mestadels i helt omgjorda versioner av kända och mindre kända melodier. Som Orups och Lena PH:s ”Det gör ont” i ett finurligt växelspel med Gloria Gaynors ”I Will Survive” eller ”Att angöra en brygga” i James Bond-kostym. Helt uppenbart tillhör Hasse & Tage duons största inspiratörer.

Sköna ballader serverades med känsla, däremellan kom rappare sånger och även emotionella utbrott, som i aggressiva ”Det finns ju faktiskt telefon”. Mot slutet tydliggjorde allvaret i ”Vem skulle våga stå där ensam kvar” när gäng i svarta huvor över äppelröda kinder går till angrepp. Den kändes rakt in i hjärtat.

Sean-Magnus är en duo att älska, liksom jazzkvartetten bakom dem och där jag hela tiden satt och njöt åt klarinettisten Johan Lund Anderssons spel på klarinetten.