Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ekonomiskt trygg ålderdom är en självklarhet

Pensionerna ökar tack vare ansvarsfull ekonomisk politik, skriver tre moderata riksdagsledamöter

För Moderaterna är det en självklarhet att man ska kunna njuta av sin ålderdom och ekonomisk trygghet är viktigt när man blir äldre. För många av våra äldre är pensionen den enda inkomsten.

En förutsättning för en god pension är att så många som möjligt arbetar. Det är så vårt pensionssystem är uppbyggt och Alliansregeringen vill därför att alla som kan och vill arbeta skall få möjlighet till detta. Men skattenivån är också avgörande för hur mycket som blir kvar att leva på.

Sedan Alliansregeringen tillträdde 2006 har vi genomfört skattelättnader för pensionärer vid tre tillfällen, där det senaste steget togs vid årsskiftet. Totalt har vi genom dessa tre steg gett pensionärer 5256 kr i sänkt skatt. Detta är riktiga pengar i plånboken varje år.

Tack vare att alliansen tagit ansvar för ekonomin och fört en tillväxtinriktad politik så kommer pensionerna nu att öka. Både tilläggs- och inkomst pensionen ökar med 3,5 procent och garantipensionen med 2,8 procent. Det ger en ålderspensionär som har 12000 i pension 420 kronor mer i månaden eller 5040 kr per år. En pensionär som har den statliga garantipensionen får 213 kronor mer i månaden. Alliansregeringen kommer dessutom att höja bostadstillägget med 170 kronor per månaden.

Det är med glädje vi kan konstatera att när det stormar i vår omvärld kan vi i Sverige blicka framåt och fortsätta stärka välfärden. För att Sveriges pensionärer idag och i framtiden ska ha en bra ålderdom med god ekonomi krävs att statens finanser är i balans. Det krävs att regeringen tar ansvar och behåller goda säkerhetsmarginaler.

Det är viktigt att komma ihåg att konjunkturen i världsekonomin svänger och att kunna ta ansvar för landets ekonomi kommer vara avgörande för välfärden och tillväxten i framtiden.

Vi är idag det enda landet i EU som har de offentliga finanserna i balans och tack vare detta kan vi fortsätta stärka välfärden och arbetslinjen.

Tomas Tobé

Margareta B Kjellin

Lars Beckman

Moderaterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel