Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En film för dig som tänder på action och snabba bilar

På lördag är det dags för vårcruisingen i Gävle, emellertid kommer det då inte tillnärmelsevis att handla om fartmonster som i actionorgien ”Fast & Furious”-serien, nu framme vid femte upplagan.

Exsnuten Brian O’Connor är tillbaka med sin kumpan, den professionelle gangstern Dominic Toretto vars syster är både fästmö till Brian och gravid.

För att finansiera sina liv utanför lagens gränser behöver de snabba cash och därför sätter de samman ett specialteam med uppdrag att lugga Rio de Janeiros rikaste man, knarkkungen, på storkovan. En hel busslast kontanter väntar på att få byta ägare i en väl planlagd kupp.

Grundstoryn (influerad av ”Oceans Eleven”) är okej och och action- scenerna är häftiga men dialogen är tröttsam och under all kritik. Vin Diesel gör som vanligt en slät figur medan det är lättare att acceptera radarkompisen Paul Walker. Kul också att se den notoriske filmskurken Dwayne Johnson som envis snut.

Regissören Justin Lin gör allt för att tillfredsställa en actionstinn publik som gillar snabba bilar, krascher, explosioner, slagsmål, eldstrider och sexiga brudar. Underhållande för stunden, men inget av värde att ta med sig hem efteråt. Kort sagt, en typisk film för grabbarna och inget för en myskväll med flickvännen.

Stefan Andersson