Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En fläkt av Palm Beach

Beach, bar och exotiskt hotell med havsutsikt och vajande palmer.
Så ser snart Gävle strand ut om Johnny Ollikkala får bestämma.
– Det skulle bli unikt för Sverige och dra hit turister, säger han.

Johnny Ollikkala har lämnat in ett medborgarförslag om att bygga ett exotiskt hotell på Alderholmen. Enligt förlaget ska där finnas en u-formad hotellbyggnad med balkonger som vetter utåt havet. Nedanför breder en 400 meter lång sandstrand ut sig.

När solen bränner grymt ska gästerna kunna välja mellan en pool och en jättelik jacuzzi att svalka sig i.

Vid poolen finns solstolar där man under konstgjorda palmer kan ligga och dricka färggranna drinkar genom sugrör. Drinkarna ska förresten kunna serveras även i poolen.

Alldeles i närheten av hotellet byggs en kaj där båtgäster kan lägga till och få möjlighet att använda poolen och jacuzzin. De får även tillgång till rent vatten, el och toaletter.

– Hamnen ser ut om ett industriområde just nu. Om mitt förslag förverkligas kommer Gävle se mer välkomnande ut och dra hit turister. Då blir Gävle verkligen en hamnstad

I några års tid har han funderat och slipat på förlaget. Redan för två år sedan lämnade han in ett förslag om att bygga krog och sandstrand vid vattnet.

– En från kommunstyrelsen ringde och sa att han gillade idén. Han tyckte att jag skulle spåna vidare.

Johnny säger att engagemanget för Alderholmen kommer från att han gillar Gävle och vill ha en badstrand närmare staden. Och att skapa den artificiella playan ska enligt honom inte innebära några problem alls

– Först gräver man hål i marken nära vattnet, sen lägger man i jord och till sist fin sand. Såna här stränder har byggts på andra platser förr.

Några fler förslag på gång?

– Nej, beach, krog och badstrand är de tre idéer som snurrar i mig just nu.