Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En god idé för Gävletravet

/

Annons

Ingenstans är publikkrisen inom sportens värld så uppenbar som uppe på Sätraåsen. På ena sidan av Idrottsvägen gapar stora delar av läktarna tomma när Brynäs spelar i Läkerol Arena, på andra sidan lär det vara ungefär lika illa när Gävletravet har tävlingar.

Visserligen kom det precis till nyår siffror från ATG som visar att vi i Gävleregionen lägger ner mycket mer pengar på att spela på trav än svensken i gemen, men det är en stor skillnad mellan att spela och att vara på plats under travkvällarna.

En stor del av problemet på båda sidor av gatan är ny teknik. De som är intresserade av att spela på trav kan göra det hur bekvämt och enkelt som helst hemma vid datorn och sedan följa hur spelet avlöper med hjälp av TV:n. Eller datorn.

Precis som ishockeyvännerna kan göra. Och fotbollsvännerna.

Vad gör man?

Jo, antingen tar man ett par steg tillbaka och stänger tekniken ute. Eller också följer man julklappsreceptet och ger bort en upplevelse.

En upplevelse till, alltså. För en match eller en travkväll är ju en upplevelse i sig.

Wille Löfqvist, som är krögare på Läkerol Arena, har funderingar kring det mesta. Däribland trav. Han skriver i sin senaste – ja, kanske sista – blogg om hur viktigt det är med bra service. Att travrestaurangerna serverar varm och välgjord mat till rimligt pris och att banorna erbjuder bra paketlösningar.

Wille har till och med en mycket spännande idé:

– Jag tycker att den som går på trav ska få betala 500 kronor i inträde. För det ska man både få en bit god mat och ett spelkort som är värt 400 kronor och är giltigt under den kvällen. 99 procent skulle förlora sina spelpengar men ändå känna sig som vinnare. Och dom som ändå sitter hemma och satsar en femhundring på ATG direkt varenda travkväll skulle kanske tycka att det var trevligare att gå på travet, äta gott och träffa folk för samma insats.

Vad säger travfolket om den tanken?

Jag tycker det låter som en strålande idé, men å andra sidan vet jag ingenting om trav. Och Wille är väl inte själv helt övertygad om att det skulle funka.

– Även en gammal målvakt som jag fattar ju att det inte kan vara så enkelt.

Mer läsning

Annons