Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En het anrättning ända från Arizona

Ända från Phoenix, Arizona, kommer dom. Det amerikanska bandet som lär ha tagit publiken med storm tack vare sin traditionella Texasblues kryddad med tex–mex och latinska influenser, typ sambagung. ”Dynamiken, spelglädjen och energin är på en nivå som få kan motstå”, heter det på hemsidan.

Publiken på CC–puben får själv avgöra huruvida det är med den saken i morgon kväll.

Bluesen beskrivs som stommen och namn som Bessie Smith, Koko Taylor, Peter Green, Janis Joplin, Stevie Ray Vaughan och B.B. King vittnar om bandets musikaliska inspirationskällor.

Lägg sedan till Taj Mahal och Carlos Santana (gitarristen Leonard Tapias idol) och ni kan ana vartåt det lutar.

Bandets frontfigurer, sångerskan Jennifer Rico och basisten/sångaren Andy Gonzales, har de senare åren försökt ge de mer utsatta i samhället en hjälpande hand.

De arbetar bland annat med insamlingar till fattiga och olycksdrabbade.

Genom kyrkor, skolor och andra institutioner delar de med sig av sin musik och sitt kunnande genom framträdanden och undervisning för dem som annars kanske inte har så stora möjligheter få detta.