Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En kort men svängig kväll

Annons

Musikhuset intogs i förrgår kväll av toner med rötter i det sena 70-talets och det tidiga 80-talets amerikanska punk och hardcore.

Bad Review kommer ifrån Uppsala men låter och beter sig mer som punkugnar från Los Angeles gamla punkscen. De låter som ett lite gladare och mer melodiskt Black Flag eller kanske Regan Youth. Bandet är samspelt men inte alltför fritt i sina låtar men bjuder ändå på en redigt charmerande uppvisning.

Sedan är det dags för K.T.S.A som med sin allsångsvänliga punk och sköna texter råder var och en att ”Det ä bara å gört!”. Det är ett kort set som bjuds på, men bandet visar sin fulla skrud i Allians Mot Alliansen då gitarroljudssolo läggs mot en melodik som faktiskt lyckas vara dynamisk fastän det är oljudspunk den kommer från. K.T.S.A är ett gediget liveband som bjuder på sig själva och inte räds att ge överheten i samhället fingret med lite punkskrammel och hetsiga texter.

Kvällens huvudakt heter Dörrterror och består av medlemmar från bland andra The Grizzly Twister, en egenskap som delas med K.T.S.A. Med så bra musiker och så bra material är det svårt att få det att gå fel även om en överförfriskad medlem av publiken försöker sig på att jävlas lite. Musiken är energisk och pumpande men missar inte för det i snygga detaljer. Varenda trumfill eller liten paus är stilistisk välavvägd och texterna är roliga och överdrivna klagomål på vardagen.

Allt Gratis är en explosiv kampsång för alla som tar vad de behöver utan att betala. Det bjuds på mycket mellansnack, snack som fyller en introducerande roll för varje låt, då det berättas en och annan anekdot eller tanke gällande styckets ämne.

Det var en kort men svängig kväll under vilken Gävles bästa D.I.Y:are bjöd oss på det dom är bäst på att ordna: bra musik utan kompromisser.

Ludvig Blix