Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En kväll att minnas för alla fans

/

Han går på oväntat kort efter utsatt tid 21.30. Curtis Jackson, 50 Cent. Men först fattar man nästan inte att det är han om man står för långt bort. Det ger sig dock efter några låtar.

Annons

Med sig har han sitt G-Unit. Två synthar, bas och trummor. Egentligen ganska onödigt då DJ:ns beats är det som hörs mest. Några trumorgier läcker igenom först mot slutet av låtarna.

Göransson Arena känns på tok för stor för det här evenemanget. Hade det varit hälften så stort hade konserten gjort sig bättre. Främst är det ljudet som blir lidande. Kanske för att väggarna skulle varit bättre isolerade, kanske för att det helt enkelt hade låtit bättre om varenda stol var fylld med ett hiphopfan och så tjockt i publikhavet att det inte gick att röra sig.

Nåväl, 50 cent ler sitt billion dollar smile mest hela tiden och är till synes på gott humör. Han snackar inte så mycket mellan låtarna. Men hans stil är ju laid-back.

Han behöver inte hetsa publiken för att få igång dem som förartisten Lazee.

I kväll röker alla gräs i Sandviken. Åtminstone om samtliga som räcker upp handen till ett jakande svar när Fiftys sidekick klagat på att de inte fick tag på någon röka i Sverige.

Det fick bli hiphopdrycken Hennessy istället.

Riktigt hett börjar det bli när ”P.I.M.P” kommer igång någon halvtimma in i giget.

Sen följer ett pärlband av gamla hits som ”Disco Inferno”, ”21 Questions”, ”Many Men”, ”Candyshop”, ”If I Can’t”, ”Wanksta” och givetvis ”In Da Club”. Publiken får med andra ord höra alla de bästa äldre låtarna.

En otrolig blandning av folk var det denna märkliga fredag.

Energidrycksknarkade pojkar, medsläpade föräldrar och inresta stockholmare.

Ack, en sådan här afton går nog bara att uppleva en gång i sitt liv. När Queens mötte bruksort.

Annons