Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En magisk kväll på Helges

Glittriga ögon, höga klackar och välstrukna skjortor – i varje hörn inne på Helges Aktivitetshus finns en finalklädd sångfågel. Blinkande diskolampor i blått, rött och grönt belyser de som spelar biljard och lufthockey i pausen.

– Hörni, vänta, vänta, vänta! Kolla här, jag har fått Zaras, Mimmis och…

En tjej visar stolt upp ett skrynkligt papper för sina vänner.

– De är bara såå kända! Säger hon efter att ha räknat upp alla autografer hon har samlat på sig.

Mellanakter är nämligen Mimmi Sandén, tvåaa i TV4:s Talang och vinnare av förra årets talangjakt på Helges, och Zara Larsson, etta i Talang.

Johan Jämtberg har arrangerat Helges talangjakt sedan 1994 och kan bara konstatera att deltagarna blir vassare för varje år.

– Redan i semifinalen var alla potentiella vinnare. Men det är också sådan glädje, titta! Säger Johan och pekar mot ett gäng fnittrande och dansande finalister.

– Vi gör det som en konsert tillsammans, det finns ingen konkurrens, säger Johan innan han springer in bakom scenen igen.

Många är nervösa, det tisslas och tasslas, en kille sjunger på ”Heaven’s on Fire” och två lika klädda tjejer övar danssteg.

Det drar ihop sig till prisutdelning och konferencier Marie Norén intar scenen. Juryn som består av Patrick Eriksson, Cissi Ramsby, Cecilia Ankarstrand, Ove Gerdin och Lotta Eriksson har haft uppgiften att bedöma finalisternas: Musikaliska talang, låtval och scenframträdande.

– Det har faktiskt, om jag får svära, varit ett rent helvete, alla är ju så duktiga, säger Patrick.

Trots det kom juryn fram till ett resultat.

Efter att alla vinnarna sjungit varsin vinnarlåt fick pizzerian bredvid storbeställning, deltagarna skulle äta mat och sova över på Helges. Alla var trötta efter en lång dag, men inne på restaurangen hördes ett glatt:

– Jag vann, jag vann, jag vann, jag vann…

Hanna Göransson