Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En poäng – men Hofors hade behövt mer

Hofors AIF krigade åt sig en poäng, 1-1 mot Rengsjö, men det hade behövts tre för att få ordentlig kontakt med lagen ovanför kvalstrecket.

Rengsjö drog igång direkt och fick en straff redan efter sex minuter. 1-0 i baken redan i inledningen var inte den start Hofors hoppats på. Straffen var dessutom ytterst tveksam, då inlägget sköts stenhårt på Beston Mohammadzades arm i naturlig ställning när han försökte komma ikapp på högerkanten.

Hofors nötte sig sedan in i matchen via ett ambitiöst arbete. Det var framförallt flinke, Ephrem Kidane som drog igång offensiven. Tyvärr så hade han lite för lång väg fram till målet. Att starta anfallen drivande från planens mitt blir något för tandlöst.

Rengsjö hade sedan ett volleyskott men då gjorde målvakten Erkan Gumus en ypperlig räddning. I halvlekens sista minut frispelades Jesper Henriksson och ur dålig vinkel så rullades bollen strax utanför stolproten.

Rengsjö mattades alltmer i andra halvleken och Hofors försvar med Joel Folkesson i spetsen tog hand om Rengsjös vasse anfallare Erik Wästman. Till slut fick Ephrem Kidane en passning innanför straffområdet och Rengsjös försvar tvingades fälla honom. Straffen satte rutinerade Roger Persson säkert.

Nu såg det ut som att tre poäng fanns inom räckhåll, men det blev en ganska rörig avslutning på matchen med många frisparkar, gula, röda kort och Rengsjö hade några vassa lägen på stopptid.

HAIF ligger och skuggar och har fortfarande chansen till nytt kontrakt.