Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ren förolämpning!

Ärade ledarredaktörer! Jag får tacka för det stora intresse som ni visat min ringa person. Mitt medlemskap i Sverigedemokraterna – ett demokratiskt svenskt parti – tycks ha utlöst viss hysteri i lokaltidningarna. I hastigheten utnämns jag till och med till kommunal topptjänsteman!!! Medan jag i själva verket närmast kan liknas vid en lagbas för 2,25 anställda inklusive mig själv.

Presskampanjen siktar in sig på mitt arbete som tillståndshandläggare. Och målet tycks vara att få bort mig från denna befattning. På annat sätt kan man knappast tolka de båda ledarstick som rör min person. Ni antyder att jag på grund av min partitillhörighet kan misstänkas diskriminera krögare med invandrarbakgrund.

Detta är ingenting annat än en ren förolämpning! Ett angrepp mot min heder!

Jag har arbetat många år i mitt yrke utan att någonsin fått någon anmärkning för att jag skulle ha diskriminerat någon. Ett sådant handlingssätt strider också mot mina principer. Det vet alla som känner mig. Att bli misstänkliggjord på detta sätt är oerhört tråkigt och plågsamt.

Hela ert upplägg borde väl också aktualisera vissa pressetiska funderingar. Om en tjänsteman i min underordnade ställning stjäl eller förskingrar, brukar namn och bild inte hängas ut i pressen. Hur etiskt är det då att ni hänger ut mig på grund av min partitillhörighet och samtidigt antyder att jag ägnar mig åt att diskriminera invandrare?

Jag har inte diskriminerat någon. Men nu börjar jag själv känna att jag är diskriminerad och utsatt för någon slags politisk förföljelse. Avsikten är väl att skrämmas antar jag. Att tysta en växande opinion.

Men då har ni givit er på fel person! Jag är inte lättskrämd. Jag vet vem jag är och vad jag står för! Jag vet att jag gör ett bra jobb! Och jag har min heder i behåll!

Har ni?

Svar: Jag är förvånad över Torsten Ahléns synpunkter. På Gefle Dagblads ledarsida har vi varit mycket tydliga med att åsiktsfrihet lyckligtvis råder och är en del av demokratins grundpelare.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare