Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En röst på S är en röst på minskat inflytande över den egna politiken

Utifrån att S sitter i styrande position här i Sverige, kan man fråga sig hur effektivt deras arbete för kvinnors jämställdhet egentligen är. Sett till svenska kvinnors ökade otrygghet och utsatthet och det etablerade hedersrelaterade våldet och förtrycket, vill vi påstå att deras jämställdhetspolitik ofta är ineffektiv och ibland rent av skadlig, skriver Wanja Delén, SD.

Replik till Lena Erixon och Tünde Hansen, S-kvinnor: För Sverigedemokraterna är den nationella suveräniteten central, alltså svenskarnas rätt att själva bestämma över det som rör Sverige.

Inom EU växer sig överstatligheten allt starkare och allt fler politiska områden tas ifrån de enskilda medlemsstaterna. Sverigedemokraterna menar att vi i Sverige vet vad som är bäst för oss. Därför anser vi att beslut som rör oss ska fattas inom Sverige, av politiker som blivit demokratiskt valda av det svenska folket.

Däremot välkomnar vi mellanstatligt samarbete i Europa inom de områden där det är viktigt för att nå resultat, så som internationell brottslighet, miljö och handel.

Det som står klart sedan länge, och som förtydligades i svaret från Socialdemokraterna, är att en röst på S är en röst på minskat inflytande över den egna politiken, och fler beslut tagna av andra EU-stater som berör Sverige, är att vänta. Europeisk kvoterad föräldraförsäkring är något Socialdemokraterna verkat för, varje land i EU tvingas numer öronmärka två månader av föräldradagarna för den andra föräldern, men Socialdemokraterna ville gå ännu längre och öronmärka fyra månader. Här anser vi att i första hand ska varje enskild familj få avgöra detta själva och i andra hand respektive land.

I Sverigedemokraternas jämställdhetspolitik utgör bland annat lika lön för lika arbete och kvinnors rätt till heltid två viktiga ingredienser. Däremot ser vi inte ett problem i att fler kvinnor än män väljer att arbeta inom exempelvis offentlig sektor. Dåliga arbetsvillkor, dålig arbetsmiljö och löneutveckling är däremot faktiska problem, som kräver aktivt arbete för att komma tillrätta med. Könskvotering till bolagsstyrelser är dock knappast lösningen!

Utifrån att S sitter i styrande position här i Sverige, kan man fråga sig hur effektivt deras arbete för kvinnors jämställdhet egentligen är. Sett till svenska kvinnors ökade otrygghet och utsatthet och det etablerade hedersrelaterade våldet och förtrycket, vill vi påstå att deras jämställdhetspolitik ofta är ineffektiv och ibland rent av skadlig.

En röst på Sverigedemokraterna är en röst för en relevant och verklighetsförankrad jämställdhetspolitik för ökad trygghet, utan onödiga överstatliga ingripanden och påtvingad särbehandling. Det är så vi stärker kvinnors rätt på riktigt!

Wanja Delén, SD

kommunalråd i opposition

Wanja Delén, SD: Jämställdhet kan aldrig skapas genom särbehandling

Ja visst, är vi feminister!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel