Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En skam för skoteråkarna!

Snöskoter till nöje för många och till förtret för många andra. I år har vi haft den bästa skidvintern på 20 år – men, det har inte varit enbart positivt, det stora problemet har varit vissa snöskoterförare.

Jag bor i Björke, tycker om att åka skidor och har därför med snöskoter och spårsläde gjort ett skidspår i terrängen i grustaget till nytta och nöje för många som vill åka skidor utan att behöva åka bil i onödan till skidanläggningarna i Gävle och Högbo. Spåret är lagt delvis efter en otrafikerad väg i grustaget som också används av snöskoteråkarna.

Spåret är lagt så långt åt sidan som det bara går och är dessutom utmärkt med markeringar och så det inte inkräktar där skoterförarna åker och det har respekterats av det stora flertalet av skoteråkarna.

Tyvärr har det på senare tid kommit hit skoteråkare som totalt saknar respekt för andra och andras intressen, de tar ingen som helst hänsyn, de kör med avsikt i skidspåret, kör över och sönder markeringarna så mycket de kan.

De är mycket dåliga ambassadörer för de skötsamma snöskoterförarna, de är faktiskt rena rötäggen och en stor skam för de snöskoterintresserade, klubbar, organisationer och sina egna föräldrar som i många fall dras med avbetalningskontrakt på skotrarna och dessutom förmodligen får vara med och betala för dyrbar bensin till deras framfart. Det bör poängteras att skidspåret inte på något sätt inkräktar på utrymmet för skoteråkarna, de använder i stort sätt varje kvadratmeter av området som de kommer åt, cirka 90 procent, resten tio procent får vi andra naturälskande försöka samsas om.

Skäms, skäms och återigen skäms. Heder och en stor blomma till er som visar respekt och hänsyn. Vad säger och tycker snöskotermarodörernas föräldrar, de skötsamma skoterförarna, skoterförsäljarna och snöskoterklubbarna? Hoppas på bättring!

K-G Salander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare