Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skolstrejk för klimatet är inte fel

Lite överallt i världen har elever skolstrejkat i protest mot att världens ledare driver jorden mot undergång. Det här måste bli ungdomarnas grej, män i slips är överallt verksamma för att paja planeten för all framtid, skriver Seppo Laine och Lotta Nyberg, V.

Annons
Seppo Laine, V.

För dem är det viktigare att tjäna några kronor till än att se till att deras verksamheter är hållbara på sikt.

Haven fiskas ut, nu är det aktuellt att skövla Amazonas för foder, timmer och odling. Människornas aktiviteter förstör framgångsrikt alla planetära gränser på land och hav.

Något annat än en enorm våg av uppror från vanliga människor kommer inte att kunna hejda utvecklingen. Inte ens Sveriges egna pensionsfonder avstår från att medverka till den allmänna förstörelsen av vår livsvillkor, de har satsat våra pensionspengar på kolkraftverk i Indien, de investerar i företag som förstör Amazonas.

Gör inte unga människor något nu kommer deras framtid ha blåsts bort för all framtid av girigheten hos slipsgänget som dominerar världen i dag. Vi riktar denna uppmaning till de unga som ännu inte röstat eftersom de som valde i år, gav majoriteten åt ett miljöförstörargäng i riksdagen vi inte sett till på väldigt länge.

Seppo Laine, V

ledamot utbildningsnämdnen

Lotta Nyberg, V

ersättare Utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons