Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skön coachingseger

/

Brynäs är med i mittenregion-racet igen efter 1-0-triumfen mot Luleå. Widing blev matchvinnare med sitt power playmål och storspel av Lindbäck bäddade för trepoängaren - men utan den förträffliga coachingen av laget från båset av tränare Czarnecki hade det inte gått vägen.

Annons

Brynäs huvudansvarige tränare valde Anders Lindbäck i kassen.
Det blev en succéfullträff - första målnollan som han nu fick hålla efter att bara ha varit nån tiondels sekund från det i förra hemmamatchen mot Rögle.
Dessutom ändrade tränaren om i samtliga formationer från andra perioden, dribblade och gav med mannarna - och även det gav önskat resultat. Hur effektfullt som helst.

1-0-segermålet, ett efterlängtat pp-mål i femte försöket, efter 3.13 i slutperioden var Lars Jonsson och Andreas Dackell plus kedjetrion Widing, Lauritzen och Granström.
En formation som fick till segermålet på ett snyggt och effektivt sätt, där Jonsson fångade upp pucken vid sargkanten till höger, spelade in till Lauritzen som i sin tur spelade snett över i zonen inne i slottet och där fanns Widing som direktsköt.
Pang, upp i nättaket - Modig var helt chanslös att hinna parera.
Det var Widings 15:e mål i vinter - och att Daniel kan lossa kanonen i fria lägen, som denna gång och vid flera upprepade tillfällen förut också denna säsong, vet vi alla.
Han är en riktig skyttekanoniär när det vill sig och han är på sitt bästa spelhumör - inte tu tal om annat. En effektiv matchvinnare, om man så säger.

buga och tacka för fansen - för den sköna fullträffen.
Brynäs behövde den här trepoängaren för att hålla kontakt med mittregionen - men även att avståndet neråt inte krympte.  Lika viktigt som det är.
Rögle förlorade i Ö-vik (2-5) mot Modo och det resultatet gick Gävlelagets väg, liksom att Timrå inte heller förmådde besegra HV borta (1-1 som det blev). Sju sköna poäng som det är ner till medelpadingarna strax under strecket.
Det handlade om en kamp in i de sista slutsekunderna i denna 39:e omgång. Luleå var ute efter att täta till försvaret efter 13 insläppta mål på de två föregående matcherna och lyckades bra med det - men framåt blev det tji utdelning för norrbottningarna.

, Roger Kyrö, var även rejält besviken efteråt över att hans mannar undgått att göra nåt mål på Lindbäck, trots 29 skottförsök.
- Verkligen surt, sa ex-brynäsaren - och jag förstår honom.
Men det var faktiskt inte bara Harjus, Omarks eller Lavanders och Barteckos oförmåga till nätkänning som gjorde det.
Nej, Anders Lindbäck var strålande mellan stolparna. Det är skönt att se hur han höjt sitt självförtroende, inte minst den mentala biten - och numera spelar så lugnt och utan de stora yviga rörelserna.
Följsam som han är i alla lägen, exempelvis när Linus Omark kom fri från blå i första perioden efter matchens mest utsökta genomskärare från egen zon av Lavander - men där mål-Limpan lät Omark göra första rörelsen, väntade ut skytten och följde med i sidled.
En helt mästerlig räddning, en annan var när Bartecko hade ett lika bra läge - eller under de två avslutande minuterna när Luleå spelade sex mot fem, Lavander hade två, tre lägen i följd. Skott på skott kom.
Utan att kunna överlista Lindbäck.

satt Jacob Markström - han applåderade och njöt, även om han tillstod efteråt att det var nervöst värre att sitta där och bara kunna hålla tummarna för bäste kompisen Anders därnere på isen - och givetvis för hela brynäslaget.
"Markan" var den förste att efteråt i omklädnignsrummet gratulera Lindbäck till stormatchen: "Vilken kanonmatch du gjorde, nu sitter jag gärna på bänken - så bra som du var...!"
Fortsatt spel på lördag för Lindbäck eller Markström in mot Skellefteå?
Det är frågan och det huvudbry som tränare-Niklas har att fundera över nåt dygn nu.
Jag tror nog att det lutar åt att Limpan får fortsätta. Inte minst för att man sällan brukar ändra på ett vinnande lag.
Lindbäcks utveckling under den här tiden som Markström varit borta är enastående.

tillbaka på hur det såg ut efter att Anders släppt in tio mål mot LHC och HV i de två inledande matcherna.
Vilken enorm press var det inte på honom då. Men han jobbade bara på, litade på sig själv och vad han kan - lugnt och utan åthävor har han sedan spelat vidare och presterade nu mot Luleå sin bästa match för säsongen.
Jag unnar honom så jäkla väl denna framgång!
Förutom det målskott som Widing stänkte in hade samme man ett skott i stolpens utsida i första och Nolander likaledes i andra periodens inledning.
Båda gångerna var det således inte långt ifrån att Brynäs redan då fått utdelning.
Det var en intensiv och frän kamp som de blott 4.363 åskådarna fick se, med nerv ända in i slutsekunderna - men rent spelmässigt var den inte mycket att yvas över.
Inte heller att begära när det står så mycket på spel i just detta skede, där det mycket väl kan bli så att slutspelslagen mer eller mindre utkristalliseras under de närmaste omgångarna.

mot Luleå och avståndet till norrbottningarna hade varit nio poäng - nu skiljer blott tre (liksom även till lördagsgästen Skellefteå AIK, som föll i Karlstad med 1-5 mot FBK).
Lite skillnad som det är, endast tre mot nio pinnar.
Det var många som var bra när laget toppades - och verkligen visade vilka som ville vara med och vinna den här tuffa fighten mot starka Luleiter.
Czarnecki kunde ha räknat upp i stort sett samtliga som gav han förtroendet - men han kunde förstås inte undgå nämna Lindbäck, Widing och Molin - de tre stora denna afton.
Jag vill även höja samtliga backar till hög nivå - försvarsspelet kan inte bli så mycket bättre.

Niclas Andersén tyckte jag gjorde sin bästa match på länge. Han räddade exempelvis ett givet mål då han med stort mod slängde sig vid ena stolpen (luckan fanns där) och täckte Harjus närskott, som annars hade inneburit 1-1.
Där han inte ens storspelande Lindbäck hunnit med i sidledsförflyttningen.
Lördagsmatchen mot Skellefteå blir en ny rysare, med åtskilligt större publik förstås i Läkerolen (folk har bara inte råd att gå på två matcher så tätt, avstår då en och väljer givetvis att besöka lördagstillställningen).
Så är det bara med så mycket matcher som det hela tiden handlar om.

Mer läsning

Annons