Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En stor skidledare är död

Gästriklands skidförbund och Högbo AIK har sorg. Mats Skoglund, 71 år, har hastigt avlidit och lämnat ett stort tomrum efter sig.

Han var mitt uppe i planeringen för kommande vinters längdskidtävlingar efter att i maj ha avslutat förra säsongen inför skiddistriktets halvårsmöte.

Ett glädjande avbrott i vardagen, kom när Mats Skoglund under Riksidrottsmötet i Örebro i maj mottog Riksidrottsförbundets högsta utmärkelse av RF-ordförande Karin Mattsson efter många års ideellt och hängivet arbete för sin klubb och idrotten i Gästrikland.

Mats fick som mycket ung sina första uppdrag i moderklubben HAIK och hade mer än 45 år inom främst skidsektionen och till det 30-talet år inom Gästriklands skidförbund bakom sig. Han var ändå in i det sista ambitiös, hängiven och plikttrogen.

Idrotten kom tidigt in i hans liv.

Han provade på handboll och fotboll men fastnade för orientering och skidor och som junior kom sportsliga framgångar, men efter hård träning tog hans höfter stryk och Mats Skoglunds talang för administrativt arbete och ledarskap blev guld värt för inte minst Högbo AIK.

Han var alltid nära de aktiva och med på både träning och tävling samt hade alltid tid för alla.

Mats var banläggare i orientering, tränare, biträdande tävlingsledare i Folksam Cup Riksfinal och bakom bland annat veteran-SM på skidor men också prisansvarig.

Hans belöning var Gunnel Mörtbergs med flera damers skidframgångar på 1980-talet, och då bröderna Dahl på senare år nådde fina resultat i Lidingöloppet bland annat.

Mats intresserade sig dock för all idrott, inte minst fotboll och då inte enbart HAIKs. Men han var även mycket dans, sång, musik och dans samt tog sig tid att vara med på många lokala arrangemang..

Mats Skoglund sörjs av fem syskon, många bekanta och en stor del av Gästrikeidrotten.

KAJ ANNEBRANT