Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En svensexa som sent ska glömmas

Annons

Ingen kan påstå att Todd Phillips inte följer den inslagna vägen. ”Baksmällan” följer nämligen upp hans tidigare grabbiga historier ”Road Trip” och ”Old School”. Vi talar med andra ord fyndiga vulgariteter i parti och minut och politiska inkorrektheter som förmodligen får arga feminister överallt att se rött.

Bland annat har en av huvudpersonerna begåvats med en lika gräslig som kontrollerande sambo och minsann om här inte finns en hora med ett hjärta av guld också.

Men galenskaperna är inspirerade och säcken knyts faktiskt ihop snyggt på slutet utan att alltför mycket offras på präktighetens altare

Doug ska gå åstad och gifta sig, men först bär det iväg till Las Vegas för en svensexa han sent ska minnas. Eller minnas alls för den delen. För dagen efter partajandet är den blivande brudgummen försvunnen medan polarna inte kommer ihåg ett dugg. Det blir till att gå tillbaka i tiden och sy ihop händelseförloppet för att hitta honom i tid före bröllopet, vilket givetvis visar sig vara lättare sagt än gjort.

En styrka med Baksmällan är att här faktiskt finns en vettig handling som hela tiden förs framåt och stabiliserar helheten. För till skillnad mot många andra rullar i samma fack som bara är uppbyggda på lösrykta sketcher blir man här nyfiken på vad som ska hända härnäst.

Fast Baksmällan är förstås i första hand en skrattfest för de som inte blir generade i första taget. Ingen med Disney som komiskt rättesnöre behöver göra sig besvär, således.

Men vare sig det här är din cup of tea eller inte går det inte att komma ifrån att timingen hos det karismatiska gänget i huvudrollerna är tämligen osviklig.