Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En träffpunkt för kvinnor

SANDVIKENHär finns de starka kvinnorna de som vågar satsa på eget företag. Det framhöll Annica Wijk, FöreningsSparbankens chef i Sandviken, när hon invigde den 14:e DalBrita mässan i går, fredag.

Annica Wijk drog paralleller till DalBrita, som fått ge namn åt mässan och som förutom att jobba inom stålindustrin även var Sandvikens första barnmorska.
- Att driva företag kräver mycket mod, stor beslutsamhet och hårt arbete, betonade hon.
Själv såg hon sig som en trogen besökare och hennes slutsats var att kvaliteten genomgående höjts från år till år.
DalBrita-mässan har för många blivit starten på julhandeln. Gunhild Hedman som alltid försöker att komma till mässan brukar göra en stor del av sina julklappsinköp.
- Här finns så mycket hemgjort som passar så bra, säger hon.
Bredden på utbudet är stort med allt från julsaker till skönhetsmedel, varma vinterkläder och många produkter demonstreras. Namnen på företagen är också fantasifulla, med namn som TingeLing Presentshop, Palle Nuhs Puhriosa, Blå Kråkan HB och Vackra Vera.
Mässan har även blivit en träffpunkt och populär är lördagens stora modevisning och föreläsningar. I dag ska svenska skönhetsdrottningen Yvonne Ryding inspirera och ge råd om hudvård.
På söndag blir det gratis barnteater, Robin Hood, och vid avslutningen kommer Anna-Lotta Larsson och sjunger sånger från sina skivor.
Många föreningar med anknytning till kvinnor finns representerade som Kvinnojouren och Bröstcancerföreningen.
ULF GRANSTRÖM
026-27 75 93
ulf.granstrom_gd.se