Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En varning till pigga pensionärer

Annons

En varning till pigga pensionärer! Förra året läste jag att man kunde få jobba fast man är pensionär, så jag tog kontakt med en person som förmedlade jobb.

Han påstod att man kunde tjäna 70 000 kronor skattefritt. Verkade för bra för att vara sant, tyckte jag och besökte skattekontoret. Där sa man att jag hade rätt men det var väldigt låg skatt för pensionärer. Vi tittade i skattetabell 29-37, kolumn 4. Där framgick det att om man tjänar 5 000 kronor i månaden så skulle det bara dras 38 kronor i skatt. Jättebra tyckte jag och började sen jobba med mitt gamla hantverksyrke.

Men när våren kom damp det ner en specifikation till inkomstdeklaration för inkomstår 2008. Skatteverket hade nämligen slagit ihop min blygsamma pension med det lilla jag tjänat och ville sen ha 32,22 procent i skatt på summan. Vilket naturligtvis resulterade i kvarskatt. Dessutom gör Försäkringskassan avdrag om man har bostadstillägg. Så tänk er för innan ni hyr ut er som pensionär. Till sist en fråga till någon höjdare på skattekontoret: Varför står er personal och lurar pensionärer? L.G.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare