Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enda målet räckte gott

Hofors är inte lätt att besegra i årets division 3-spel.

Laget är fortfarande obesegrat efter en 1–0 seger över Avesta i går hemma på Stålringens konstgräs.

Annons

Starkt av Hofors att vinna den här matchen då spelet inte fungerade fullt ut, men segern var i alla fall rättvis. HAIF var det bättre laget förutom i inledningen av den andra halvleken då målvakten Niklas Nyström tvingades till två bra ingripande. Först på en frispark och sedan på ett välplacerat skott som han lyckades styra ut till en hörna.

Hofors var det bättre laget i den första halvleken och hade mycket boll utan att skapa alltför många målchanser.

Det som skapades kom från Daniel Vestlund som bland annat frispelades av Andreas Smedbakken rakt framför mål men skottet gick över. Men Daniel Vestlund fick till slut göra sitt mål då han snyggt nickade in Filip Johannessons inlägg med några minuter kvar av första halvlek. I den andra var det Avesta som började bäst och laget skapade några chanser där Nyströms räddningar till hörna var det farligaste laget kom en kvittering.

– Skönt att vinna ett sådant hår match men visst borde vi ha gjort flera mål, sade en nöjd Hofors tränare Jerry Haaranen.

Det var nära ett 2–0-mål för Hofors vid flera tillfällen och närmast var Bestoon Mohammadzadeh som på ett lobb skott från dryga 30 meter helt ställde Avestas målvakt men bollen tog i ribbans underkant. Hofors 1-0 seger var hur rättvis som helst och nu väntar Söderhamn och Falun innan sommar uppehållet poäng i de matcherna och hösten kan bli riktig rolig för Hofors.

HOFORS–AVESTA 1–0 (1–0)

Målen: 1–0 (42) Daniel Vestlund.

Domare: Håkan Thunman, Gävle.

Hörnor: 4-6.

Varningar, Hofors: Alija Muminovic (51). Avesta: Johan Lindgren (90), Thomas Johansson (90+2)

Publik: 125.

Hofors tre stjärnor

3: Alija Muminovic, mf

2: Joel Persson, mb

1: Andreas Smedbakken, mf

Annons