Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enhälligt ja efter 20 långa år

GÄVLE
Det blev som väntat ett enhälligt ja i fullmäktige till att gå vidare med planerna för Alderholmen. Nu kan detaljplanearbetet sätta fart på allvar och kanske kan man nå målet om en inflyttning i en helt ny stadsdel om två, tre år.

De flesta partiföreträdarna gladde sig åt att det efter 20 års diskussioner nu äntligen verkar hända något med det tidigare så livliga hamnområdet vid Gavleåns utlopp.
Men Lennart Sjögren, kd, lade lite smolk i bägaren när han ifrågasatte bristen på ekonomiska konsekvenser i det program för detaljplaner som diskuterades.
Kommunen saknar tillväxt och minskar i folkmängd. Han hade svårt att se hur det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna ska ha råd att gå in som intressent, om man nu inte säljer av en del av sitt lägenhetsbestånd. Dessutom trodde han att folk skulle vilja veta hur höga hyrorna kan bli i det nyproducerade bostadsområdet.
Carina Blank, s, kontrade med att påpeka att satsningen görs för att få en ökad tillväxt och folkmängd. Kommunalrådskollegan Mats Ågren tyckte att Lennart Sjögren skyndade för snabbt.
Den ekonomiska kalkylen tar man fram när detaljplaneringen är klar.
Helene Åkerlind, s, var inte nöjd med det svaret. Hon tyckte att man borde få besked om vilka ekonomiska förpliktelser som fullmäktige gör genom att säga ja.
Det blev trots allt ett enigt fullmäktige som sa ja till programmet.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se