Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enig styrelse tog budgetbeslut

SANDVIKENDet var en enig kommunstyrelse som tog beslut om Sandvikens budget för nästa år.

Annons
Men oppositionen menar att det snarare beror på tidsbrist än på stor politisk enighet.
Den borgerliga oppositionen samt miljöpartiet har under hösten drivit frågan att allt för hög andel av arvodena kommer att hamna hos socialdemokraterna.
Bland annat har man drivit frågan att sex oppositionsråd ska väljas, detta för att ge även miljöpartiet en sådan befattning och man anser också att oppositionen får för låga ersättningsnivåer.

Politikerarvoden
På måndag sammanträder kommunfullmäktige för sista gången i år och då ska budgeten debatteras men även frågan om politikerarvoden.
- Socialdemokraterna agerar som om de inte vill ha några alternativa förslag eftersom man inte vill ge oppositionen utrymme. Det ser man när man tittar på hur resurserna mellan partierna fördelats och i det arvodesförslag som socialdemokraterna och vänsterpartiet lagt, konstaterar Per-Johan Emtell, miljöpartiet.

Brist på resurser
- Vi får inte de resurser som vi skulle behöva ha och som våra väljare vill att vi ska ha, säger folkpartiets Nils-Gunnar Kempe.
Och det är just bristen på resurser och tid som gör att det är svårt för oppositionen att hinna få fram en alternativ budget.
- Det är svårt för oss med de resurser vi har och med den tid vi har till vårt förfogande att lägga en alternativbudget, säger miljöpartiets Per-Johan Emtell.
KARIN BERGKVIST