Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enighet om Sandbacka Park

SANDVIKENEn bindningstid på tio år och en hyra noga avvägd efter kommunens faktiska kostnader.

Annons
Det är viktiga delar i det avtal som i dag tecknas mellan Sandvik och Sandvikens kommun om mångmiljonbygget vid Sandbacka park.
- Vi kommer inte att tjäna pengar på Sandvik, men inte heller förlora något, lovar kommunalrådet Stefan Hedin.

Underpris
Kommunen har tidigare kritiserats för att bygga för dyrt och låta Sandvik betala underpris för de lokaler företaget hyr i Sandbacka Park.
Enligt Stefan Hedin undviker man nu sådana problem genom att i stället för marknadshyror ta ut en hyra som exakt motsvarar kommunens kostnader för ränta, amortering, drift och så vidare.
På gårdagens presskonferens talades om samförstånd och ömsesidighet, och att gemensamt utveckla Sandbacka Park till ett attraktivt it-center.
Men på det föregående mötet mellan kommunstyrelsen, Sanfab och representanter från Sandvik var alla inte lika ense.
Vänsterpartiet och miljöpartiet röstade emot avtalet. Enligt vänstern borde en kommun stödja mindre företag och inte multinationella aktörer som själva skulle kunna bekosta ett it-hus.
Kommunstyrelsens kristdemokrater och folkpartister avstod i stället från att rösta om avtalet, med hänvisning till att de inte fått se avtalshandlingarna i förväg. Stefan Hedin hänvisade till att handlingarna tyvärr försenats, men att alla berörda på olika vis informerats om avtalets innehåll.
- Men så här får det inte gå till i en fråga där det rör sig om så stora pengar. Åtminstone var jag inte tillräckligt insatt för att rösta. Vi ska noga diskutera det här i partiet och ta upp det på fullmäktige i september, säger Nils Gunnar Kempe, fp.
Det är också då som det formella beslutet om bygget tas, men redan nu startar proceduren med upphandling av byggföretag med mera.
På Sandbacka Park jobbar Ulrika N Malmkvist samtidigt för fullt med att kontakta intressanta hyresgäster.
- I dag har vi fullt i huset och jag är övertygad om att det blir ännu fler intressenter när Sandvik är på plats, säger hon.

HANNA JANSSON
026-27 75 93
hanna.jansson_gd.se