Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkät teaterbiennalen

/
  • Ivan Medenica, teaterkritiker, Belgrad, Serbien.1. – Jag är här i egenskap av medlem i IATC – International Association of Theatre Critics som ska ha konferens. Framförallt är jag intresserad av svensk barnteater som jag menar håller en väldigt hög standard. I Serbien är den mer sagobetonad och törs inte ta upp allvarliga ämnen som till exempel Suzanne Osten gör.2. – Jag har inte sett något än. Men jag ska försöka se ”Tröstar jag dig nu?” och ”De Röda Skorna” på barnsidan. ”Lagarna”, ”Ingvar!” och ”No Tears For Queers” på vuxensidan.
  • Hanna Bark, studerar till dramapedagog, Göteborg.1. – Jag ska delta i ett seminarium med Dramapedagogiska akademin. Vi kommer bland annat att ha en workshop i storytelling.2. – Hela festivalen i sig. Att det samlas så mycket teaterfolk på en och samma plats.
  • David Larsson, volontär och folkhögskolestuderande, Öland:1. – Jag går andra året på Ölands Musikteaterskola. Vi är här med hela klassen på åtta personer för att få inspiration från seminarier och föreställningar.2. – Att kunna se mycket man missat som ”De Röda Skorna”, ”Alice Genom Spegeln” och ”Katitzi”. Jag gillar barnteater. Det är inte lika tungt som viss annan teater men ändå givande.
  • Måns Clausen, skådespelare som bland annat spelar Cassio i ”Othello” till hösten på Dalateatern.1. – För att det är så fruktansvärt roligt att se och diskutera teater.2. – Att möta alla kolleger.
  • Kristian Hallberg, dramatiker, Stockholm.1. – Imorgon klockan 16 ska jag hålla ett seminarium om mitt och tre andra dramatikers projekt ”Ur svenska hjärtans djup” som handlar om främlingsfientlighet. Vi vill vidga teatervärlden. Målet är att ens bekantas bekanta ska komma och se pjäsen.2. – Det här ett projekt som aldrig gjorts förr så mitt seminarium är helt klart festivalens höjdpunkt.
  • Anki Larsson, skådespelerska, TeaterAlliansen, Stockholm.1. – För att träffa kolleger och få inspiration. Sen vill jag utveckla mitt skådespeleri. Hitta nya teorier och arbetssätt. Utmana mig själv, helt enkelt.2. – Festen på lördag. Det är sällan man får möjlighet att träffa så många andra i branschen under ett tak.
  • Ingrid Rusten, skådespelare, Stockholm.1. – Vi sätter upp Tjechovs ”Splitter” med Teaterhögskolans magisterår. Det är en högimproviserad, påverkansbar föreställning där publiken rör sig fritt i rummet.2. – Middagen vi serverar till publiken. Jag har inte sett så mycket annat, har haft fullt upp.

Annons

1. Varför är du här på Teaterbiennalen?

2. Vilken är festivalens höjdpunkt?

Mer läsning

Annons