Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enterfeldt: "Inte första gången Hedman förstör för någon"

/

Brynäs stjärncenter Sebastian Enterfeldt var i sitt livs form.
Men efter tacklingen av Färjestads Anton Hedman kan säsongen vara över.
– Det är inte första gången Hedman förstör för någon och säkert inte den sista, säger Sebastian Enterfeldt till Sporten.

Annons

Nu väntar en lång rehabilitering för 26-åringen. Efter tacklingen av Anton Hedman bröts vänster underarm på två ställen.

– Det känns bara tomt. Jag har inte hunnit landa riktigt. Det gick så fort där ute och helt plötsligt var armen bruten och nu blir jag borta ett bra tag. Det är förjäkla tråkigt, säger Sebastian Enterfeldt till Sporten.

Minns du situationen?

– Jag skulle ta pucken vid sargkanten bakom Starkbaum och slå en passning. Då kommer en Färjestadsspelare i full fart. Hade jag vetat att det var Hedman hade jag försökt skydda mig på ett annat sätt kanske. Han spelar ju väldigt ovårdat, det vet alla, säger Enterfeldt och fortsätter:

– Jag kände direkt att armen var bruten. Jag minns att jag skrek till domaren: "Jag har brutit armen, få in någon".

Tycker du att tacklingen var ful?

– Som spelare måste du visa respekt. Han kom med en jäkla fart och tryckte till mig stenhårt. Det är inte att visa respekt tycker jag. Och nu bröts armen på två ställen, det säger väl allt. Men samtidigt var det väldigt olyckligt att all kraft hamnade på armen.

Det blev ingen utvisning.

– Jag tycker han kom undan lite för lätt. Det är inte första gången han är inblandad i något sånt här, och säkert inte den sista gången heller, säger Enterfeldt.

Hedman har varit i blåsväder vid ett flertal tillfällen förut. I fjol tacklade han AIK-junioren Fredric Anderberg som ådrog sig en käkfraktur och en hjärnskakning – och tvingades lägga av med ishockeyn.

I måndags analyserades Enterfeldts röntgenplåtar – och nu väntar en operation i Linköping på fredag.

– Det är en komplex skada, men det känns skönt att en av landets bästa läkare inom det här området ska operera mig. Nu vill jag bara få det här överstökat, förklarar Enterfeldt.

Hur lång rehabilitering väntar?

– Det är svårt att säga, det beror på hur lyckad operationen blir. Det kan ta allt från tre till fem, sex månader. Det är bara att hoppas på det bästa.

De senaste dagarna har så klart varit tuffa för Enterfeldt. Först fick han komma hem från sjukhuset, men var tvungen att åka tillbaka då smärtan i armen var för påfrestande.

– Det är lite typiskt att jag skulle råka ut för det här just nu, när det kändes så pass bra. Men det finns inte så mycket jag kan göra nu mer än att kämpa på och jobba stenhårt för att komma tillbaka. Den värsta besvikelsen lägger väl sig snart hoppas jag, säger Enterfeldt.

Annons