Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enterfeldt kan bli borta flera veckor

En vanlig röntgen visade att det inte var någon spricka.

Men det krävs en magnetröntgen också för att utesluta en allvarligare skada.

Tills dess kan bara viktiga brynäscentern Sebastian Enterfeldt avvakta läget och hoppas att han inte blir borta så länge som befarat.

– Det är jäkligt surt att bli skadad och missa matcher i det här läget. Första beskedet var ju bra och jag hoppas verkligen att det inte ska vara så allvarligt. Nu är det så färskt och det gör fortfarande ganska ont, säger Sebastian.

Det var i ett numerärt överläge mitt i matchen mot Timrå i tisdags som det hände.

– Jag föll rätt ner på isen och fick en Timråspelare över mig. Jag kände att det var någonting som hände och sedan var det bara att kliva av. Det gick inte att spela vidare.

Smällen tog på överkroppen och Brynäslägret vill som vanligt inte avslöja mer.

– Nä, vi kan konstatera att skadan är på överkroppen och vi får avvakta vidare undersökningar innan det går att säga något mer.

Redan i dag eller i morgon ska en magnetröntgen göras. Brynäsläkaren Henrik Vretling var också försiktig i sina första uttalanden.

– Det ser inte så bra ut och det handlar nog om någon veckas frånvaro om vi har otur. Men vi får se vad nästa undersökning visar.

En längre frånvaro skulle förstås inte vara bra. Enterfeldt är Brynäs förstacenter och en tvåvägsspelare som är viktig i alla dess former.

Poängmässigt är han med sina 26 poäng (13+13) trea i Brynäs interna liga. Men han dödar också utvisningar och är väldigt stark i det fysiska spelet.

– Det kändes som om hela laget var på rätt väg mot Timrå och det kändes otroligt tråkigt att kliva av. Skulle jag missa flera matcher är det riktigt jobbigt, säger Enterfeldt.

Brynäs spelar sin nästa match på lördag hemma mot Växjö.