Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eric Larsson vänder hem till Sätra igen

Född och uppvuxen i Gävle vänder Eric Larsson hem för en kväll.
Eller hem och hem.
Strömvallen har blivit Gavlevallen, Pelle Olsson tränar Djurgården och Gefle IF ser ut som Argentina.

Annons

Han var yttermittältaren som värvades som kantspelare inför 2013 och har sedan dess mer eller mindre hunnit sprungit laget runt i GIF Sundsvall.

Eric Larsson startade fjolåret som forward.

Han vikarierade för en match som mittback under årets försäsong och har tidigare gjort sina minuter som yttermittfältare.

I princip är det bara Tommy Naurins målvaktshandskar som har fått vara.

I upptakten av årets allsvenska har det blivit åtta matcher av åtta möjliga från start för den högerfotade Larsson på vänsterbacken.

Och han övertygat i takt med att de allsvenska minuterna har tickat på.

Vänster eller höger spelar mindre roll, Larsson som fyller 24 år i juli trivs med fotbollslivet.

– Som vi spelar passar ytterback mig bra. En av mina starka sidor är konditionen och vi ska löpa mycket upp och ner, nästan som en yttermittfältare.

– Det är klart att jag har bättre precision med högerfoten så, det kan vara lite frustrerande när jag kommer till klara inläggslägen. Men det finns inget ont som inte har något gott med sig, i stället är det lättare för mig att öppna upp planen och ta bollen med mig in i banan. Dessutom har jag utvecklat min vänsterfot.

Eric Larsson väljer att se fördelarna. Han känner sig trygg med boll, position, spelsystem, tränare och lagkamrater.

Och nu ser han fram emot att vända hem.

Hem till Sätra där han är uppvuxen och där nybyggda Gavlevallen ligger.

– Vi var lediga i helgen så jag var hemma och tittade på arenan. Den ser riktigt fin ut och är byggd i lagom storlek. Det rycktas om att de ska bli fullsatt.

Det hinner onekligen hända mycket på knappt tre fotbollsår.

Omtalade Strömvallen med sin träläktare har ersatts av moderna Gavlevallen, mister Gefle tränar Blåränderna och Gefle IF ser nästan ut som Argentina, i alla fall bildligt talat.

Så Larsson lär knappast känna igen sig.

– Gefle har utvecklat sitt spel och spelar lite annorlunda nu jämfört med under Pelle Olsson. Jag hade ju honom och han var riktigt bra. Då handlade det mycket om att krympa ytor, fast vi låg i botten av tabellen var vi ett av de lagen som släppte in minst med mål, säger ytterbacken.

Nya Gefle på nya Gavlevallen tror Eric Larsson passar GIF Sundsvall bättre än gamla Gefle på gamla Strömvallen.

Roger Sandbergs elva är inte lika snålt och spelar inte lika cyniskt.

Och Gavlevallen är några meter bredare än Strömvallen.

– Vi får se till att vända på trenden, säger vänsterbacken och syftar på att GIF Sundsvall aldrig har slagit Gefle i allsvenska sammanhang.

För hans del får det gärna ske i kväll.

Inför släkt och vänner i Sätra.