Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Linder

Förenklat brukar man säga att det finns två sätt att göra coverskivor. Antingen gör man personliga tolkningar av låtarna och struntar mer eller mindre i hur de låter i original. Eller så får man dem av någon anledning (som antagligen har något med pengar på banken att göra) att låta så lika originalet som möjligt.
När Erik Linder, som blev finalist och tittarfavorit i tv-programmet Talang i våras, albumdebuterar lyckas han faktiskt hamna utanför båda ovanstående kriterier. Låtarna, som består av klassisk pop som Di Levas ”Miraklet” och Marie Fredrikssons ”Tro”, är inte lika originalen och har ingen som helst personlig prägel.
Varför någon skulle vilja lyssna på en samling übertrist producerade sånger som luktar frikyrka lång väg i stället för de många gånger lysande originalen? Det är fråga som ingen av de inblandade verkar ha ställt sig i ivern att smida medan järnet var varmt.
ANDREAS JAKOBSSON