Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erika dansar bakom Alice

/
  • Erika Sjöberg drömmer om en karriär som dansare. Och hon har kommit en bit på väg. På fredag dansar hon i Globen.

Erika Sjöberg från Årsunda laddar för fullt inför fredagens Idolfinal. Hon kommer nämligen att vara en av dansarna bakom Alice och Kevin.
– Jag tycker det är jättehäftigt. Det är kul att vårat landskap får glänsa lite, säger hon.

Annons

Alice Svensson är inte den enda tjejen från södra Gästrikland som uppträder i Globen på fredag. Erika Sjöberg från Årsunda står lite längre bak på scenen och dansar.

– Men det är inte säkert att just jag är med under Alice framträdande. De är väldigt hemliga med det där, säger Erika Sjöberg.

24-åringen från Årsunda är en av ett sextiotal dansare som ska höja stämningen i Idolfinalen på fredag. Som tonåring gick hon musikalteaterlinjen på Hammargymnasiet i Sandviken. Nu har hon siktet inställt på en karriär som dansare. I maj blir hon färdig med sin treåriga utbildning på Balettakademin.

– Då blir jag diplomerad dansare. Sen vill jag åka till New York och dansa vidare, säger hon.

Erika Sjöberg och hennes klass från Balettakademin var med i en av höstens tidigare Idolomgångar. Det var då hon fick höra Peter Jihde presentera Alice Svensson som "tjejen från Hedesunda".

– Jag blev helt chockad när jag hörde att hon var från Hedesunda. Alice verkar vara en jättefin tjej. En naturbegåvning. Jag hoppas att hon vinner, säger Erika Sjöberg.

Själva Idolkonceptet ger hon inte mycket för. Hon tror att många deltagare lämnar tävlingen med naggade självförtroenden. Men hon tycker det är kul att hennes klass får en plats i rampljuset.

– Det är jättekul. Vi får stå på stora scenen i Globen. Det är en superbra merit. Idol finns ju i så många länder, säger Erika Sjöberg.

– Oj. Det är väl att halka på klacken. Eller snubbla över nån mikrofonsladd och stjäla all uppmärksamhet. Vi ska ju förhöja framträdandet, inte sno showen, säger Erika Sjöberg.

Mer läsning

Annons