Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ernst och allsång i sommarens tv-utbud

Somriga pratshower, allsång och friidrott. Och Ernst Kirchsteiger förstås.

Det är höjdpunkter i tv som många ser fram emot den närmaste tiden.

En sommar utan allsång vore förmodligen en konstig sommar. Men i år utmanas SVT:s traditionella flaggskepp ”Allsång på Skansen” med Anders Lundin i spetsen av Lotta Engberg som leder ”Lotta på Liseberg” i TV 4.

Dessutom är Ernst Kirchsteiger tillbaka i TV 4 med sitt ”Sommar med Ernst”, där han precis som vanligt fixar sig runt i Sommarsverige.

I programmet får tittarna även följa Ernsts jakt på närproducerade råvaror att bjuda sina gäster på. Den sportintresserade kan även följa friidrotts-VM i Berlin, och självklart blir det den sedvanliga dosen deckare, repriser och långfilmer.

Sommar. SVT 1 satsar i år på ”Sommarkväll med Anne Lundberg”, där profilen från ”Antikrundan” tar emot sina gäster i Ystad (start 27/6). ”Sommarkrysset” från Gröna Lund sänds i TV 4 och startar i morgon.

Drama. SVT 1 sänder 3 x Peter Birro-repriser, med ”Hammarkullen” (som redan startat), ”Det nya landet” (29/6) och ”Upp till kamp” (27/7). TV 4 har börjat visa en ny dramaserie med Peter Magnusson, ”Blomstertid”, där han själv spelar alla tre huvudrollerna.

Spänning. Intriger, svartsjuka, svek och mord. SVT visar den tolfte säsongen av ”Morden i Midsomer” (start 23/6). I TV 4 inleddes ”Mrs Marple” i onsdags.

Sport. Både SVT och TV 4 sänder från Friidrotts-VM i augusti. SVT tjuvstartar med ”Friidrottskväll” (23/7).