Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ernst och allsång i sommarens tv-utbud

Annons

Somriga pratshower, allsång och friidrott. Och Ernst Kirchsteiger förstås.

Det är höjdpunkter i tv som många ser fram emot den närmaste tiden.

En sommar utan allsång vore förmodligen en konstig sommar. Men i år utmanas SVT:s traditionella flaggskepp ”Allsång på Skansen” med Anders Lundin i spetsen av Lotta Engberg som leder ”Lotta på Liseberg” i TV 4.

Dessutom är Ernst Kirchsteiger tillbaka i TV 4 med sitt ”Sommar med Ernst”, där han precis som vanligt fixar sig runt i Sommarsverige.

I programmet får tittarna även följa Ernsts jakt på närproducerade råvaror att bjuda sina gäster på. Den sportintresserade kan även följa friidrotts-VM i Berlin, och självklart blir det den sedvanliga dosen deckare, repriser och långfilmer.

Sommar. SVT 1 satsar i år på ”Sommarkväll med Anne Lundberg”, där profilen från ”Antikrundan” tar emot sina gäster i Ystad (start 27/6). ”Sommarkrysset” från Gröna Lund sänds i TV 4 och startar i morgon.

Drama. SVT 1 sänder 3 x Peter Birro-repriser, med ”Hammarkullen” (som redan startat), ”Det nya landet” (29/6) och ”Upp till kamp” (27/7). TV 4 har börjat visa en ny dramaserie med Peter Magnusson, ”Blomstertid”, där han själv spelar alla tre huvudrollerna.

Spänning. Intriger, svartsjuka, svek och mord. SVT visar den tolfte säsongen av ”Morden i Midsomer” (start 23/6). I TV 4 inleddes ”Mrs Marple” i onsdags.

Sport. Både SVT och TV 4 sänder från Friidrotts-VM i augusti. SVT tjuvstartar med ”Friidrottskväll” (23/7).