Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett års fängelse för misshandel

SANDVIKENDen 37-årige hoforsbon lyfte sin sambo i halsen, dunkade hennes huvud hårt mot väggen, tömde en flaska rakvatten över henne och hotat att tända på.

Annons
När 37-åringen höll tändaren framför henne och sa att "det nog skulle brinna bra" orkade hon inte reagera.
- Till slut var jag inte rädd längre, sa kvinnan som blev likgiltig inför sitt eget liv.
Händelsen inträffade i parets bostad i Hofors i oktober. Kvinnan lyckades till slut fly och tillkalla polis.
I går dömde Sandvikens tingsrätt 37-åringen för grov misshandel till fängelse i ett år och två månader. Han ska även betala ett skadestånd på 43 700 kronor till kvinnan.
- Han sa att han älskade mig men att han tyvärr var tvungen att döda mig, berättade den 41-åriga kvinnan i går i tingsrätten.

Minnesluckor
37-åringen hade varit på dåligt humör efter att ha spelat bort en stor summa pengar. Han köpte därför tio flaskor 7,2-procentig öl som han drack ur. Därefter är minnesluckorna stora. Han minns att han vält omkull en bokhylla, att han dunkat sambons huvud i väggen flera gånger och att fyra poliser hämtade honom.
Kvinnan försvarade dock delvis sin sambo och försökte tona ner händelsen.
- Jag var kanske spydig. Han försökte nog bara skrämmas. Han var på dåligt humör och har en svår situation med många fula rykten om honom i Hofors och socialtjänsten som inte vill hjälpa honom, sa hon.
37-åringen var djupt ångerfull och grät när han själv vittnade.
- Jag fick fylldille, frispel. Jag tyckte jag var en jävla skit som misslyckats med det mesta. Jag vill inte skada henne och allra minst döda henne. Jag älskar henne, sa han.

"Allvarlig misshandel"
Kammaråklagare Ann-Marie Sjöberg konstaterade att det är vanligt att kvinnor som misshandlas av sina män ofta tar dem i försvar.
- Det här är en mycket allvarlig misshandel som hade kunnat sluta mycket värre. Att han är oerhört ångerfull förtar inte allvaret, sa hon.
Tingsrätten ansåg att våldet mot kvinnan varit hänsynslöst och rått.
37-åringen fälldes även för att tillsammans med en 28-årig man ha hotat en man i Hofors till livet i maj, något som båda förnekade.

SOFIA ÖHLANDER