Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett åskregn i värmen

(Uppdaterad 14.23) Nu på förmiddagen fick sig det fina vädret ett litet bakslag. Det kvava vädret fick utlopp i ett åskväder. Blixten slog ner i ett hus i Ockelbo.

Åskvädret kom plötsligt och mullrande. Ett hus i Ockelbo träffades av blixten, men enligt uppgifter från SOS så ska huset inte ha fattat eld.

- Åskrisken avtar framåt kvällen, men då kan det bli lite mer skurar, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Det visar sig inte bara vara Gävleborgsborna som blivit blöta den senaste timmen. Även över Värmland och Dalarna har ett åskoväder dragit in.

Tyvärr verkar det enligt Alexandra Ohlssson som om värmeböljan och det fina vädret är över för Gästriklands del. I alla fall för en tid framåt.

- Under morgondagen blir det lite mer växlande molnighet och en viss åskrisk. Även på fredagen finns det risk för åska och det blir molnigt, säger Ohlsson.

Morgondagen blir fortsatt varm, mellan 27 och 29 grader, men på fredagen sjunker temperaturen framåt kvällen ned mot 15 grader.

- Helgen bjuder på lite svalare luft och det finns risk för eftermiddagsskurar på både lördagen och söndagen, säger Alexandra Ohlsson.

- Ja, det verkar som om vi får lite mer normala sommartemperaturer nästa vecka, med 20-21 grader. Det verkar också bli mer ostadigt väder under nästa vecka med regnområden som passerar med eftermiddagsskurar, säger Ohlsson.