Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett band med nio liv

Det är väl knappast någon överdrift att påstå att Sven-Ingvars från Karlstad är ett band med nio liv. Först som rock- och popband, sen som dansband och sedermera som showband med ett brett register. ”Nio liv” heter också denna sjuttielfte turné som bandet nu är ute på och som landar på konserthuset i kväll.

Redan 1956 började den fantastiska berättelsen med första offentliga spelningen i Segmons Folkets hus. Då bestod gruppen enbart av trion Sven Svärd, Ingvar Karlsson och unge Sven-Erik Magnusson. I dag är det bara den sistnämnde som är kvar i bandet (Svärd lade trumpinnarna på hyllan för länge sen och Karlssons ryggproblem tvingade honom att lägga av med turnerandet förra året).

I stället har den nu 66-årige oförskämt unge Sven-Erik med sig sonen Oscar Magnusson, Patrik Karlsson, Thommy Gustafsson, Staffan Ernestam och Klas Anderhell i bandet.

Räkna med pärlor från förr i potpurriform blandade med lite nya karameller från Värmlands genom tiderna populäraste band. Nåja, vid sidan av Vikingarna då...