Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett dopp för mästare

SANDVIKENI går och förrgår badades med extra mycket känsla på Parkbadet i Sandviken.

Då samlades nämligen ett hundratal medlemmar i Svenska Badmästarförbundet för att inspireras av andra proffsbadare.
Badhusföreståndare, sjukgymnaster och simskolelärare i en salig röra provade allt från babysim och livräddning till att själva vara höft- och knäskadade patienter i behov av mjuk vattenrehabilitering.

Inget slitage
När GD hälsar på körs ett rehabiliteringsprogram i varmvattenbassängen. 17 damer och en herre skumpar upp och ned i vattnet och håller sig i kanten.

- I vatten blir man ju lätt så det blir inga slitage. Det går inte att ta i mer än kroppen orkar, vilket du lätt kan göra vid landträning. Men det går också att till exempel arbeta med tyngder i djup bassäng, då är det minsann ingen kärringgympa vi talar om, säger Gudrun Wängelin från Uppsala som arbetar med fysträning i vatten.

Sjukt och friskt
Gunilla Ryckertz som jobbar på sjukhusets rehabiliteringsbassäng i Sandviken tycker att det bästa med träffen är att sjukt och friskt möts.

- För många som börjat komma i gång efter en skada duger ju Parkbadets vatten lika bra som sjukhusets. Därför är det bra om folk på kommunala och privata badanläggningar lär sig lite om vårt sätt att jobba. Och vi som håller på med samma rehabprogram året runt kan gott behöva lite inspiration från dem, säger hon.

HANNA JANSSON