Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett drama på Staffansbron

Ambulansen är högaktuell just nu med en debatt som bland annat rasar på insändarplats.

Annons

Verksamheten är också aktuell med en nyskriven novell av Mikael Ressem, själv ambulanssjuksköterska och numera dessutom författare. Tre romaner om ambulanssjuksköterskan Erik Sandström har det blivit hittills.

I novellen "En man på en bro" är det samma huvudpersoner: Erik, polisen Patrik och särlingen Tomas. Och det fungerar riktigt bra även i det korta formatet. Här handlar det om en mycket känd idrottsman som står på Staffansbron (där Kaserngatan passerar över järnvägen) och hotar ta livet av sig. Där sammanstrålar Erik, Patrik och Tomas. Frågan är hur man ska förmå den unge mannen att inte släppa taget om broräcket.

Det är en tät berättelse som nästan känns dokumentär. Säkert plockar Ressem ur sina egna yrkeserfarenheter och han lyckas riktigt bra med att förmedla den tysta dramatik som jag antar utspelas kring en självmordskandidat.